Netwerk: Mieneke Postma / Tavolare

Marjolijn en ik hebben inmiddels een flink netwerk van ondernemers die actief zijn in de regio Amsterdam, Gooi en Vechtstreek en Almere. Sommigen ontmoeten wij op netwerk-gelegenheden of tijdens ons werk. Anderen kennen we weer privé. De veelzijdige Mieneke Postma valt in alledrie die categorieën! Maak kennis met een bevlogen cateraar die met je meedenkt en laat genieten van heerlijke smaken en sferen.

20140415-082335.jpg

Mieneke: Laat ik me even voorstellen. Mijn naam is Mieneke Postma, eigenaresse van cateringbedrijf ‘Tavolare catering & styling’ in Muiderberg. Sinds jaar en dag verzorg ik met Tavolare allerlei soorten catering opdrachten. De naam ‘Tavolare’ vertelt eigenlijk al wat ik doe: ‘Tavola’ is Italiaans voor tafel en ‘volare’ betekent vliegen. Tavolare biedt haar opdrachtgevers een ‘vliegende tafel’, wat in de praktijk een tafel met veel gezichten blijkt te zijn.

20140415-081613.jpg

Catering kan overal

Want mijn ‘vliegende tafel’ landt het ene moment bij mensen thuis (waar ik dan een ‘home cooking’ verzorg), maar kan daags daarna zo maar in de kombuis van een rondvaartboot landen voor een buffet. Zelfs een landing in een atoomvrije bunker van F-15 straaljagers op Soesterberg is me overkomen. Zo variëren de landingsplaatsen, en ook de insteek is telkens weer anders: een High Tea, een bedrijfspresentatie, feesten en partijen. En, heel mooi: steeds vaker verzorg ik het samen dineren na een begrafenis.

Betekenisvol moment

Samen eten vormt overal op de wereld een betekenisvol moment. Dat maakt het voor anderen op locatie bereiden, presenteren en serveren van eten, al snel tot een persoonlijke zaak. Mijn bijdrage aan dat betekenisvolle moment is, dat ik de zorg voor het eten en drinken uit handen neem. Ieders aandacht is dan bij het samenzijn en het elkaar ontmoeten.

20140415-081741.jpg

Ik doe het met liefde

Het persoonlijke element van catering wordt nog verder ingekleurd door de voorkeuren van de klant. Vraag tien mensen naar hun lievelingseten, en de antwoorden laten al snel meer verschillen zien dan overeenkomsten. De één wil dit, de ander heeft veel liever dat. Italiaans, klassiek Frans, Scandinavisch, Marokkaans…, ik doe het allemaal met liefde. De uitdrukking ‘Ieder zijn meug’ laat zien, dat ‘meug’, smaak, nu eenmaal verschilt. Smaak is dan ook heel persoonlijk, er valt niet over te twisten.

Culinair maatwerk

Catering betekent voor mij dan ook het verzorgen van culinair maatwerk. Maatwerk, waartoe het intakegesprek met de klant me altijd snel meer leert over de aanwezige voorkeuren. Die voorkeuren worden dan op hun beurt weer ingepast in het beschikbare budget. Is die inpassing eenmaal gelukt, dan volgt op een zeker moment als vanzelf de dag waarop ik voor of bij de klant ga koken of afleveren.

Voor de klant is dat niet zelden een dag met een voor hem of haar speciale betekenis of thema. Dat thema kan ik verwerken in de samenstelling van het menu en in de aankleding van het eten, maar ook in de ruimte waarin het eten wordt geserveerd.

Catering is gewoon handig

Buiten formele thema-momenten is catering vaak ook gewoon handig: als grootouders alle kinderen en aanhang op bezoek krijgen, is het heerlijk als het eten voor iedereen aan huis wordt afgeleverd.

De kennismaking met ‘bij je laten cateren’ blijkt nogal eens een verrassende ervaring te zijn. Als aan het eind van een avond tafelen de laatste gasten de deur uit zijn, hoor ik vaak: “Het was zo heerlijk en ontspannen, we konden met iedereen praten en hoefden ons nergens zorgen over te maken. Zalig!”

Blije gezichten

Catering laat mij vele gezichten zien, maar de gezichten van blij verraste klanten zijn voor mij toch wel de mooiste…

Contact met Mieneke Postma

Oók blij verrast worden? Bel me gerust: 06 30 24 72 18 of mail naar: info@tavolare.nl Onze site: www.tavolare.nl

20140415-081959.jpg