Kort maar krachtig: Facebook afkortingen

duimpjeSoms wil ik het niet zakelijk. Dan wil ik het kort maar krachtig. Duimpje omhoog. Hartje. Knipoog. Klaar. Voor Marjolijn en mij is Facebook een belangrijk communicatiemiddel. Naast email en Whatsapp gebruiken wij voor onderlinge berichten vaak de Messenger.

En omdat er altijd wel wat te sturen of lachen valt, gebruiken we onderling vaak een smiley, of het bekende Facebook-duimpje. Maar hoe tik je dat snel?  Het antwoord is simpel: door de toetsencombinatie (Y). Je tikt dus haakje open, grote Y, haakje dicht.

Natuurlijk raden we je aan om in je zakelijke contacten altijd professioneel te blijven. Smileys en andere emoticons horen niet op je website of in je nieuwsbrieven. Maar omdat je privé vast wel eens een smiley gebruikt, hebben we hier een leuk lijstje voor je met veel voorkomende symbooltjes – en de toetsencombinatie die je kunt gebruiken.

facebook chat emoticons smileys

Het rode hartje kun je dus tikken met de < en een 3, zonder spatie ertussen. <3 verandert in de Messenger in een hartje.

En omdat wij je het weekend niet insturen zonder een serieuze tip, krijg je van ons ook nog de toetsencombinaties voor de meest voorkomende Facebook commando’s. Zit je achter de Mac en wil je snel een nieuwe actie beginnen? Met deze combi’s voor jouw browser gebruik je Facebook nóg sneller en effectiever.

facebook-like-pro-using-these-little-known-facebook-specific-keyboard-shortcuts.w654

Vind je dit handige informatie? Kijk dan vaker naar de updates van Netwerkbouwers! Wij helpen ondernemers en zelfstandig professionals met hun online zichtbaarheid.