Gaat social media vanzelf?

Mensen denken vaak dat alle websites die wij aanraken, vanzelf in goud veranderen. Goede voorbeelden van succesvolle websites die wij zelf hosten, zijn natuurlijk Meisjesvanmooi.nl en Mantelzorgelijk.nl. Maar dat is natuurlijk onzin. Deze websites zijn alleen succesvol omdat wij er zo veel energie insteken en op die manier blijven werken aan ons netwerk.

Een kennis van mij heeft vorig jaar een restaurant geopend. Hij is een geboren horecaman en een gewéldige gastheer. Zo bouwde hij in de loop der jaren een behoorlijk netwerk op. Elk restaurant dat hem in dienst nam, kon rekenen op een enorme stroom nieuwe klanten, elk restaurant dat hem niet meer in dienst had, had ongeveer dezelfde uitstroom..

Onlangs heeft hij voor zijn zaak door ons een website en een Facebookpagina laten maken. Binnen no time had hij op de pagina 700 likers, dat is voor hem dus een ideaal kanaal. Als het rustig is, is één post genoeg: Kom langs, ik heb een heel speciaal menuutje voor jullie samengesteld. Negen van de tien keer zit hij dan vol. Dat komt natuurlijk niet door Facebook maar door hem zelf. Als Heineken de zoveelste ‘prettig weekend’-post uitstuurt doet dat veel minder. Het grote verschil tussen ‘mensen’ onder elkaar en ‘merken’ die zich als mensen gedragen.

Om succesvol te zijn, zul je zelf voortdurend moeten bouwen aan je netwerk. Wil je succesvol zijn op social media, dan werkt dat alleen als je consequent berichten stuurt naar dat netwerk. Doe je dat goed, dan heb je dikke kans dat je netwerk meewerkt en jouw posts onder de aandacht van hun eigen netwerk brengt.

Dus op de vraag of social media vanzelf gaat is mijn antwoord: NEE, je zult er echt zelf een hele hoop energie en tijd in moeten steken. Uiteindelijk gaat niets vanzelf in het leven. Uiteraard zijn Barbara en ik altijd bereid om je te helpen bij het uitbreiden van je netwerk. Maak dus gewoon eens een vrijblijvende afspraak via info@netwerkbouwers.nl en we bespreken de mogelijkheden.

image