Netwerk: Karin van der Ham / YPMA

Misschien ken je Karin al van die heerlijke pop up sales, die zij de afgelopen jaren in de regio organiseerde. Maar tijdens een gesprek in onze salon, bleek dat er nog veel meer schuil gaat achter deze sprankelende persoon..

Karin van der Ham had jaren geleden al de droom om voor ‘zichzelf’ te beginnen, maar durfde de stap destijds niet te nemen. Na verschillende banen gehad te hebben, besloot ze een aantal jaar geleden om het roer toch om te gooien. Ze stortte zich vol overgave op haar grote passie.. In 2012 is zij succesvol afgestudeerd aan de Artemis Academie met als richting ‘interieur styling’. Kort daarna is zij voor zichzelf begonnen met haar bedrijf YPMA.

IMG_4671.JPG
Het was geweldig om met Karin over haar werk te praten. Vol enthousiasme vertelt ze dat ze het haar missie heeft gemaakt om een (leef)omgeving voor mensen te creëren, die bij hun persoonlijkheid past. De inrichting van je leef- of werkruimte is immers van grote invloed op je dagelijks leven. Je voelt je lekkerder in een prettige omgeving. Karin helpt je om je eigen creativiteit optimaal te benutten, soms al door heel geringe aanpassingen.

IMG_4665.JPG
Met haar bedrijf YPMA richt Karin zich op 3 aspecten: styling, interieuradvies en productstyling.
In haar werk speelt zij graag met een mix van oud & nieuw. Zoals zij zelf vertelde: “Ik koop iets nieuws en combineer het met gevonden schatten of zelfgemaakte objecten. Mijn passie voor vormgeving, design en verzamelen zie je terug in mijn werk. De basis van ieder ontwerp is rustig. Door middel van bijzondere accessoires voeg ik kleur en smaak toe.”

IMG_4666.JPG
Met haar projecten vertaalt zij de persoonlijkheid van haar klant naar een interieur, zodat het haar klant inspireert en blij maakt.
Veelal geeft zij op locatie styling-advies. Ze kijkt naar de persoonlijkheid van de klant en de ruimte waar het om gaat (wat staat er zoal) en laat vervolgens indeling en sfeer in haar ontwerpen centraal staan. Maar ook als een klant bijvoorbeeld een kast op maat wil dan ontwikkelt zij, in overleg met de klant, het ontwerp en zorgt een meubelmaker, waar Karin veel mee samenwerkt, voor de uitvoering. Ook doet Karin veel styling voor foto materiaal. Heeft een klant bijvoorbeeld foto’s nodig voor zijn/haar website of brochure, dan kan zij de wensen van de klant vertalen in beeld. Daarnaast regelt zij de fotoshoot met haar eigen fotograaf.
Karin werkt graag met andere ‘gepassioneerde creatieve geesten’ om het beste resultaat voor haar klanten te behalen. “Door krachten te bundelen, versterk je elkaar”: aldus Karin.

IMG_4664-0.JPG
“Het is belangrijk dat de klant en ik op één lijn zitten en weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Tijdens een eerste afspraak bespreken we de wensen en ideeën. De klant bepaalt zelf in hoeverre YPMA betrokken is bij de uitvoering. Mijn werk kan variëren van interieuradvies voor één ruimte tot de volledige styling van een woning of werkruimte.”

Karin heeft een onlangs een prachtige website gelanceerd, waar heel veel informatie over haar werk is terug te vinden: http://www.ypma.nl.

Deze blog verscheen eerder op meisjesvanmooi.nl in de categorie ‘Mooi voor je Netwerk’.