Netwerk: Emile van der Linde / GOED

Hij woont pas een paar jaar in Muiderberg, maar is helemaal verknocht aan het dorp en zijn mooie plekken. Zakelijke besprekingen doet hij het liefst in de buurt van een open haard: in zijn eigen woonkamer of bij zijn favoriete gelegenheid, Het Lagerhuys. Emile van der Linde, directeur van een bedrijf gespecialiseerd in ziekteverzuim, vertelt over zijn onderneming én deelt zijn visie over gezond werken.

emile van der linde

Ziekteverzuim, preventie, dat klinkt best… saai!

Emile van der Linde: Saai? Welnee! Mijn bedrijf helpt werknemers om gezond te worden. Dat is zinvol voor alle betrokkenen: voor de mensen zelf, omdat ze helemaal niet ziek thuis willen zitten. En voor de bedrijven die hen in dienst hebben, die geld besparen. Dat geld kunnen ze uitgeven aan betere werkomstandigheden. Of investeren in de zaak. Wist je dat Nederland veel hogere verzuimcijfers heeft dan andere landen in Europa? Wij verliezen per jaar zo’n 12 miljard euro aan ziekteverzuim. Stel dat je dat getal een klein beetje lager kunt maken. Dat is waar mijn bedrijf voor gaat. Oh, en we heten GOED. Want GOED loont.

Hoe ben je in Muiderberg terecht gekomen?

Emile: In 2008 reed ik met mijn vriendin het dorp binnen. Het was mooi weer, we hadden het dak van de auto naar beneden. Op de Brink floten de merels. Even uitstappen, dachten we – lekker wat drinken op het terras van het Lagerhuys. Ja, dat kende ik van naam. We reden per ongeluk een stukje verder en kwamen uit bij het strand. Daar hebben we de auto neergezet, zijn een stuk gaan lopen. Het water, het bos, we werden op slag verliefd.

Wat betekent Muiderberg nu voor je?

Het is de plek waar ik werken en wonen, zaken en privé, perfect kan combineren. Ik ontvang mijn klanten en medewerkers graag in het dorp – we doen hier trainingen, boeken het Rechthuis voor overnachtingen, houden werklunches bij het Lagerhuys. En vaak ook bij mij thuis. De combinatie van een fikse boswandeling en een goed gesprek zorgt voor een geweldige boost.

En wat doen jullie nou precies, bij GOED?

Emile: Als mensen langdurig ziek thuis komen te zitten, is dat vaak het resultaat van van alles wat er is misgegaan in de relatie tussen werkgever en werknemer. Onze mensen proberen om die relatie weer goed te krijgen. We hebben een heel scala aan specialisten in huis: fysiotherapeuten, psychologen, stervensbegeleiders, haptotherapeuten… In veel gevallen gaat het om luisteren en doorvragen. En weet je wat de meeste mensen die ziek zijn het hardst nodig hebben?

Nou?

Ruimte. Meer tijd voor zichzelf. Tijd om tot rust te komen. Mensen jakkeren maar door, zijn de hele dag online, werken zich een slag in de rondte, zorgen thuis voor de kinderen, het huishouden en de familie. Daarnaast zijn er verenigingen, sportavonden, feestjes, familieverplichtingen… Het wordt ons allemaal teveel. Wij proberen iedereen, ziek of gezond, werknemer, werkgever of zelfstandige, een handvat te geven. Word wat meer baas over je eigen tijd. Luister naar jezelf. En maak verbinding met een ander. De resultaten zijn verbluffend.

loesje

GOED

Fascinato Boulevard 1176, 2909 VA Capelle aan den IJssel

Tel. 010 – 303 4000

www.goedloont.nl